BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába a puccs, újra érdemes Thaiföldre utazni

Megszüntette a kijárási tilalmat kedden három népszerű tengerparti üdülőhelyen a thaiföldi hadsereg, hozzátették azonban a katonák, hogy a május 22-i hatalomátvétel után életbe léptetett tilalom érvényben marad a fővárosban, Bangkokban és az ország többi részén.

A katonai vezetés televíziós közleményben adta a lakosság tudtára, hogy feloldják a közterületeken tartózkodás korlátozásáról szóló intézkedést Phuket, Koh Szamui és Pattaja szigetén, hogy támogassák a turizmust, és enyhítsék a tilalom hatását a békés, politikai ellenállástól mentes területeken.

A délkelet-ázsiai országban a hadsereg a puccs után este tíz és reggel öt óra között érvényes kijárási tilalmat vezetett be, ami ellen a thaiföldi bruttó hazai termék több mint tíz százalékát kitevő turisztikai iparág tiltakozni kezdett. A múlt héten Thaiföld új katonai vezetője, Prajuth Csan-ocsa tábornok enyhítette a korlátozást: május 28. óta csak éjfél és hajnali négy óra között tilos közterületen tartózkodni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.