BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Isztambulba már többen repülnek Budapestről, mint Berlinbe

Újabb légitársaság indít járatot Budapestre a nyáron: a török Pegasus Airlines bejelentette, hogy július 16-tól heti négy járattal közlekedik Isztambul és a magyar főváros között. Isztambulba így már összesen három légitársasággal juthatnak el a magyarok, hiszen a Turkish Airlines és a Wizz Air már eddig is repült a török fővárosba, igaz más reptéren landolnak. Londonba öt légitársaság repül, Párizsba négy, míg Berlin esetében csak két légicég ajánlata közül lehet választani.

"Tíz évvel ezelőtt vadonatúj, diszkont légitársasággal léptünk a piacra Törökországban, ez a cég nyolc éve folyamatosan fejlődik és a kezdetek óta nem kevesebb, mint 69 millió utast szállított” – jegyezte meg Güliz Öztürk, a Pegasus Airlines kereskedelmi igazgatója. A cég Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépből álló flottát üzemeltet (48 darab Boeing 737-800-as és 4 darab Airbus A 320-as áll a rendelkezésükre), amellyel a tavaly több, mint 16 millió utast szállítottak összesen 97 célállomás között. A Pegasus Airlines gépeivel isztambuli átszállással további 38 török belföldi és külföldi célállomás érhető el.

„Már régóta tárgyaltunk velük a járat elindításáról és a közös erőfeszítéseket végre siker koronázta. A Pegasus Airlines új budapesti járatának menetrendje nagyon jól egészíti ki a meglévő isztambuli járatok palettáját, egyszerre szolgálja ki az üzletemberek és a turisták igényeit is. Az új légitársaság által kínált járatok pedig jól szolgálják a két ország közötti, egyre intenzívebb gazdasági kapcsolatok ápolását” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

Ismét két futópályás üzemmódban dolgozik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és műszaki szempontból minden adott a nyári repülési csúcsforgalom kiszolgálására. A két futópálya felújítása nem kevesebb, mint 2 millió euróba, azaz mintegy 620 millió forintba került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.