BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olaszországban Róma a sztár, Velence a kedvenc

Felmérés A világ minden részéből Olaszországba érkező látogatók többsége Rómát választja vakációja helyszínéül. A második kedvenc Velence, majd Milánó, Firenze és Nápoly következik – derült ki a Corriere della Sera napilap felméréséből.

Az Itáliába évente érkező több mint 80 millió(!) turista 22 százaléka német. Még Angela Merkel német kancellár is visszatérő látogatója a Nápollyal szemközti Ischia szigetének, ahol férjével az idén is vakációzott. Velencébe főleg amerikaiak, franciák és spanyolok látogatnak. Az olasz divat fővárosába, Milánóba oroszok, svájciak és japánok mennek, Firenzébe pedig többnyire amerikaiak és spanyolok. Ugyan Nápoly a kínai turistacsoportok első számú célállomása, de a Comói-tó és a liguriai Cinque Terre is kedvelt körükben. Az angoloknak meg Sorrento.

A gazdag oroszok az adriai Rimini és a toszkánai Versilia tengerpartjának vendégei, de járnak Caprira, Amalfiba és Szardíniára is. Az úticélok között szerepel a dél-olasz Puglia tartomány is, ahova a külföldiek házasodni járnak. A divatot Justin Timberlake amerikai popsztár indította el: 2012-ben Pugliában mondta ki a boldogító igent mennyasszonyával, Jessica Biel színésznővel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.