BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorra mondják le a kárpátaljai utakat

A Kelet-Ukrajnában kialakult háborús helyzet, a mintegy 1500 kilométer távolságra lévő békés Kárpátalján is érezteti hatását. Az általánosan tapasztalható bizonytalanság komoly kihatással van a régió turizmusára. „Kárpátalján nem fenyegeti veszély az idelátogató turistákat. A korábbiakhoz képest nem tapasztalható változás a közbiztonság minőségében, nincsenek zavargások” – közölte a Kárpátaljai Magyar TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) Szövetség.

Az utóbbi hónapokban változott az idelátogató turisták aránya: növekedett az ukrán, ugyanakkor jelentősen visszaesett a magyarországi és a más európai uniós országokból érkező turisták száma, ami érzékenyen érinti a vidék turisztikai szolgáltatóit. Hozzátették: nem tartják indokoltnak, hogy a magyarországi turisták és a turistautakat szervezői sorra lemondják a kárpátaljai utazásokat, és így teljesen elfordulnak a 150 ezer lelket számláló kárpátaljai magyar közösségtől. Az ukrán nemzeti valuta inflálódása jelentősen olcsóbbá teszi a forinttal és euróval rendelkező látogatóknak az itt tartózkodást. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Ukrajnát a fokozott biztonsági kockázatú országok közé sorolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.