BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael: több ezer turistával dübörög a nyári szezon

KONFLIKTUS Az Izraeli Turisztikai Minisztérium levelet küldött a turisztikai szakmának, arról, hogy az izraeli helyzet nem olyan riasztó, mint ahogy az a hírekben áll. A levél szerint Izraelben az élet kezd visszatérni a megszokotthoz. Több ezer tengeren túli turistával dübörög a nyári szezon. Csoportok és egyéni utazók is naponta érkeznek, akik jól és biztonságban érzik magukat – írta a turizmusonline.hu.

A Ben Gurion repülőtér megállás nélkül fogadja az utasokat, az EL AL és a külföldi légitársaságok is a szokásos menetrend szerint közlekednek. A turisztikai helyszínek, múzeumok, szent helyek, attrakciók nyitva tartanak és látogathatók, és az éjszakai élet is beindult. A szabadtéri fesztiválokat megtartják, ahol számos külföldi előadó tart koncertet.

Sokáig az izraeli beutazó piac növekedett a legnagyobb ütemben Magyarországon, ez a lendület mára érthető okokból megtört. A statisztikai hivatal adatai szerint júniusban 28,6 ezer vendégéjszakát könyvelhettek el a kereskedelmi szálláshelyek, ez 13 százalékos csökkenést jelent. Az első félévben pedig 96,4 ezer éjszakánál tart a számláló, ez 6-7 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.