BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Különleges luxusvonat épül Japánban

Vasút Készül Japánban a legkülönlegesebb luxusvonat, mely szerelvényeinek kialakítása egy ötcsillagos hotel enteriőrjével vetekszik – írta a turizmusonline.hu.

A vonat megépítése nem kevesebb, mint 5 milliárd yenbe kerül, ami átszámolva több mint 11 milliárd forint. A Kelet-Japán Vasúti Társaság (JR East) szerint a vonat 2017 tavaszán indulhat útjára. A 34 fő szállítására alkalmas vonat külsején megjelennek a luxusautók ihlette hatalmas üvegpaneles ablakok és tetők.

A tízkocsis vonat nem csak külsejében lesz különleges, hiszen szinte minden megtalálható benne, ami egy szállodában is elérhető – többek között étterem, bár, illetve exkluzív galériás hálószobák, természetesen saját fürdőszobával.

Összesen 16 szoba található a vonaton, ezekből a deluxe suite egy teljes kocsit, a további 15 szoba pedig 5 vagont tesz ki. Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője elmondta: a japán vasúthálózat kifogástalanul lefedi az ország egész területét, a Tokió-Kiotó szakasz (513 km) megtételéhez pedig mindössze 2,5 óra szükséges.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.