BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindult a látogatócsúcs felé a Sziget

Jól indult a Sziget látogatottsága, ugyanis hétfőn 53 ezren voltak a fesztiválon. Összesen 5900 napijegy fogyott, 34 ezer bérletes érkezett meg, a fennmaradó részt pedig a szakmai jegyesek, illetve a dolgozók alkották. A Tankcsapda játszott az amerikai Blink 182 zenekar előtt a mínusz egyedik napon. Mintegy tízezer bérletes kedden vagy szerdán költözik be.

„A Sziget véges befogadóképessége okán 45 ezer főben limitáltuk az eladható bérletek számát, de a napijegyek száma is véges, azt naponta 25 ezerben határoztuk meg, hisz a bentlévő tiszteletjegyesekkel, közreműködőkkel és dolgozókkal együtt összesen 85 ezer napi látogatót képes kényelmesen ellátni a fesztivál infrastruktúrája” – mondta Gerendai Károly főszervező, aki szerint idén elképzelhető, hogy a végén az összlátogatószám meghaladja a 400 ezret. Ebbe viszont a hétfői 53 ezer nem számít bele, mert nem volt mindig mínusz egyedik nap.

Most először egy héttel a kapunyitás előtt elfogytak a bérletek. Nőtt a magyar közönség érdeklődése és több európai országból is sokkal többen jönnek. A szervezők szerencséje, hogy egy héttel eltolták a fesztivál időpontját, így megúszták a nagy viharokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.