BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

300 milliárd a Balatonra

Egyhangúlag elfogadta a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki, balatonfüredi ülésén a kiemelt üdülőkörzet fejlesztési koncepcióját a 2014-2020 közötti uniós ciklusra; a kitűzött stratégiai célok maradéktalan megvalósítása mintegy 300 milliárd forintba kerülne.

Molnár Gábor, a BFT munkaszervezete vezetőjének összegzése szerint a balatoni stratégia legfőbb célkitűzései a kormányzati célokhoz igazodnak, így a gazdaságfejlesztésről, gazdaságélénkítésről és munkahelyek teremtéséről szólnak, főként a turizmuson keresztül. A koncepció megvalósulása estén a Balaton térsége átlag fölött tudna hozzájárulni az ország gazdasági növekedéséhez - tette hozzá.


A fejlesztési stratégia egyik fő célkitűzése az üdülőövezet sportrégióvá alakítása a kerékpározás, a természetjárás, a vitorlázás, a strandsportok, illetve az extrém sportok feltételeinek megteremtésével. Kézilabda-bázis és diákolimpiai központ kialakítása is szerepel a tervekben. Felvetődött, hogy a nyaranta évek óta zajló "Mozdulj Balaton" strandi sport-programsoroza továbbfejlesztéseként három nemzetközi szintű versenysport-központot kellene kialakítani a tó körül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.