BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszűnik a Wizz Air Ukrajna légitársaság

A Wizz Air bejelentette, hogy április 20-tól a Wizz Air Ukraine, amely jelenleg két repülőgépet üzemeltet 16 útvonalon Ukrajnából, beszünteti működését.

Nincs szó teljes kivonulásról, hiszen az anyacég, a Wizz Air Hungary 16 helyett 8 útvonalat továbbra is üzemeltet majd Ukrajnába, június 4-én pedig bázist nyit Kijevben, ahol egy darab Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat majd. A jelenleg Kijevben állomásoztatott második Airbus A320 repülőgépet a Wizz Air új, kassai bázisára helyezi át.

Megszűnik a Kijevből Barcelonába, Valenciába, a grúziai Kutaisiba, Milánóba, Nápolyba és Velencébe repülő járat. Lvovból pedig az olasz és a spanyol városokba nem lehet repülni. Az érintett járatok utasai számára a teljes jegyárat visszatérítik. A megmaradó járatokra pedig újra kell foglalni.

Az ukrajnai tevékenység átalakítása nem most kezdődött. A londoni tőzsdén jegyzett magyar gyökerű fapados légitársaság tavaly már két repülőgépet kivont Ukrajnából, és most további kapacitás-kiigazítás vált szükségessé a Kelet-Ukrajnában folyamatosan fennálló instabilitás, a helyi valuta leértékelődése és volatilitása, valamint a devizakorlátozások miatt.

Reményeik szerint így is az ukrán piac egyik jelentős légitársasága maradnak, készen arra, hogy bővítsen a körülmények kedvező változása esetén. Úgy kalkulálnak, hogy a Wizz Air Ukraine működésének beszüntetése nem lesz jelentős hatással a Wizz Air Group kereskedésére a tárgyévben és az azt követő pénzügyi években.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.