Lemond az amerikai képviselőház bizottsági tagságairól a múltjával kapcsolatos botrányba keveredett George Santos képviselő. A politikus ezt a republikánus képviselők keddi zárt ajtók mögötti tanácskozásán jelentette be.  

Santos közölte, hogy nem foglalja el helyét az alsóház kisvállalkozási és tudományos bizottságában.

Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke az elmúlt hetekben számos kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy engedélyezi-e a botrányba keveredett politikus szakbizottsági kinevezéseit, amelyekre azzal válaszolt, hogy mint megválasztott képviselőnek, Santosnak joga van a testületi tagságokhoz. Azt azonban a házelnök hozzátette, hogy ha a képviselőház etikai bizottságának jelenleg is zajló vizsgálata azt állapítja meg, hogy az érintett politikus törvénytelenséget követett el, akkor intézkedni fog a törvényhozásból való eltávolításáról.

George Santos New York-i republikánus képviselőről nem sokkal az új összetételű szövetségi törvényhozás megalakulása előtt, december végén derült ki, hogy a választási kampányban hamisan nyilatkozott iskolai végzettségéről, korábbi munkahelyeiről, és valótlanul állította magáról, hogy zsidó felmenőkkel rendelkezik.