BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korszerű közétkeztetés a nagykanizsai intézményekben

Közel 170 millió forintból modernizálják Nagykanizsa önkormányzati fenntartású óvodáinak, iskoláinak és szociális intézményeinek főzőkonyháit. Három közintézményben és egy nagykanizsai általános iskolában nemrégiben fejeződött be a felújítási program, ami közel ezer óvodás és hatszáz iskolás gyermek jobb közétkeztetését biztosítja.

A beruházásokat a városi közétkeztetésért is felelős PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. végzi. Az eredeti tervekhez képest gyorsabban zajlik a nagykanizsai Megyei Jogú Város közintézményeinek, szociális ellátó intézményeinek konyháit, tálalóit és kiszolgáló létesítményit érintő felújítási programja. Ennek eredménye a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola is, amely a napokban avatta fel az új helyiségét, ahol most már korszerű gépek között, jobb minőségű élelmiszereket dolgozhatnak fel az iskola tanulóinak és dolgozói számára. A kiszolgáló helyiségeket első ütemben 2012-ben kezdték el felújítani, ekkor három nagykanizsai közintézmény vehette birtokba az új konyhákat.

A korszerű körülményeket először a kertvárosi Sánc utcai óvoda tálalóját érintették, így ezek az átadott főzőkonyhák minden jogszabályi és hatósági előírásnak megfelelnek. A felújítások egyik fontos eleme az is, hogy megfeleljenek a HACCP- és négy különböző ISO- szabvány előírásainak, így nem csak modernebb, de frissebb és egészségesebb ételeket szolgálhatnak fel azoknak, akik igénybe veszik az intézmények közétkeztetését.

A beruházások során a falfelületeket és a burkolatokat, valamint azokat a nagyüzemi technikai eszközöket is kicserélték, amelyek elengedhetetlenek mind a szabványok, mind az egészségesebb ételek előállításához. Ezen kívül a főzőkonyhák átalakításának egyik legfontosabb eleme a melegen tartó pultok és az új konyhagépek beszerzése is. A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója, Vargáné Achátz Zsuzsanna a nagykanizsai átadó ünnepségen kiemelte, hogy a fejlesztési költségeket teljes egészében társaságuk finanszírozta. Megállapodásuk szerint a modern konyhai eszközök és a berendezések továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradnak.

A szakmai igazgató szerint a modernizációs programban a gyermekek és az idősebbek is rostokban gazdag, friss ételeket kapnak. A társaság közel 450 intézményt és 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, ami napi 100 ezer fő részére biztosítja a mindennapi étkezést országszerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.