BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkéseltek egy buszsofőrt Komárom-Esztergom vármegyében, miközben a járatát vezette

A megtámadott és megszúrt buszsofőr már korábban is jelezte, hogy egy renitens személy a torka elvágásával is megfenyegette.

Kirívó támadásról számolt be az egyik legnagyobb buszos szakszervezet szombat délelőtt a közösségi oldalán.

20231211 Debrecen, Hajdúböszörmény
Volán busz sztrájkhoz készült illusztrációs fotók Debrecenben és Hajdúböszörményben az autóbuszállomásokon.
Fotó: Kiss Annamarie KA
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-bihari Napló

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) arról számolt be, hogy 

munkavégzés közben megkéseltek egy autóbuszvezetőt.

A SZAKSZ nem nevezi meg, hogy pontosan mikor történt a rendkívül durva atrocitás, de azt igen, hogy az eset Komárom-Esztergom vármegyében, járatvégzés közben következett be, amikor egy férfi lábon szúrta az autóbuszvezető kollégájukat.

A megtámadott és megszúrt buszsofőr már korábban is jelezte, hogy egy renitens személy a torka elvágásával is megfenyegette. „Most bekövetkezett az, amire az autóbuszvezető felhívta a telephelyvezető figyelmét, és kérte a segítségét, ugyan nem a torkát vágták el, de a combjába szúrt az a személy, aki folyamatosan fenyegette autóbuszvezető kollégánkat” – közölte a SZAKSZ.

A Világgazdaság megkereste a Volánbuszt, hogy tájékoztatást kérjen a történtekről. Arról is érdeklődtünk, hogy mennyire gyakori, hogy fizikailag is bántalmazzák a buszsofőröket. Amint választ kapunk, beszámolunk róla.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.