BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig mozdult reggel a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,01 pontos csökkenéssel, 41 739,96 ponton nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,01 pontos csökkenéssel, 41 739,96 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest alig változott.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy kedden az amerikai részvénypiacok a vártnál gyengébb makroadatok ellenére is pozitív tartományban zártak, ugyanakkor a napi csúcsoktól alacsonyabban. Az ázsiai piacok vegyes képet nyújtanak, azonban a határidős indexek mérsékelt emelkedést jeleznek előre. A globális képet tekintve egyértelmű irányok nem rajzolódnak ki, ezen segíthetnének a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos újabb fejlemények, illetve a Brexit tárgyalásokkal kapcsolatos friss impulzusok.

A BÉT-en mérsékelt emelkedésre számít a nemzetközi hangulatot követve.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is kismértékű emelkedésre számít nyitásban, nagyobb elmozdulás azonban nem várható.

A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 13 ezer forintos szintet próbálja tesztelni,

de a keddi kereskedésben sem sikerült legyűrnie, szerdán a 12 700-13 ezer forintos sávban mozoghat a bankpapír jegyzése. A Mol fontos támasz közelében mozog, amely 3270 forintnál található, és érdemes kiemelten figyelni rá, mivel letörése komoly csökkenést hozhat, amennyiben azonban felette tud maradni, ismét emelkedhet. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is sávozik a 460-475 forintos tartományban, az Equilor elemzői egyelőre nem várják, hogy innen ki tudna lépni. A Richter meg tudott kapaszkodni az 5200 forintos szint felett, azonban 5400 forintnál fontos ellenállás húzódik – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.