BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London és Frankfurt képes volt megmutatni

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, a gazdasági növekedés lassulása miatt fokozódó aggodalmakat nem tudták ellensúlyozni a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások jelentős haladásáról szóló hírek.

Az egyes vállalatok közül a nap egyik fő vesztese az egyik legnagyobb svéd bank, a pénzmosási botrányba keveredett Swedbank volt, amely ellen vizsgálat indult. Csütörtök reggel elbocsátották a pénzintézet vezérigazgatóját, Birgitte Bonnesent. A bank közel 8 százalékos mínuszban zárt a stockholmi tőzsdén.

  • A londoni FTSE-100 mutató 0,56 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index pedig 0,08 százalékos pluszban,
  • míg a párizsi CAC-40 index 0,09 százalékos mínuszban zárt.
  • Milánóban 0,53 százalékkal, Madridban pedig 0,60 százalékkal esett az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,12 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,20 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,05 százalékkal csökkent.

    Pozitív napja volt a BUX-nak

    A BUX 0,24 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.