BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlanul menetel az OTP

Egyértelműen az OTP volt a múlt hét sztárpapírja.

A múlt hét elején az OTP jelentős emelkedése húzta fel a BUX indexet, azonban a részvénykosár keddi csúcsdöntése után oldalazni kezdett az árfolyam.

Összességében egy szabályos emelkedő trendcsatornában mozog a mutató, a felső trendvonal 42 600 pontnál húzódik, amelyet a következő időszakban is érdemes kiemelt figyelemmel követni. A 41 ezer pontnál található kitörési szint fontos támaszt képez.

Fotó: Kallus György

Egyértelműen az OTP volt a múlt hét sztárpapírja. Az árfolyam sorra döntötte a csúcsokat, és egyelőre úgy fest, hogy egy korábbi emelkedő hullámra mért, 161,8 százalékos Fibonacci-szintet is sikerül áttörnie, amely 13 024 forintnál húzódik.

Természetesen még nem beszélhetünk szignifikáns mozgásról, de ha ez sikerül, folytatódhat az emelkedés, annak ellenére, hogy az RSI-indikátor erőteljes túlvettséget jelez.

Mivel soha nem járt még ilyen magasan az árfolyam, meglehetősen nehéz új potenciális ellenállási szinteket meghatározni. Egy újonnan kialakult emelkedő trendcsatorna felső trendvonala 13 100 forintnál található, de gond nélkül emelkedhet tovább, és az esetleges kiszúrásokat sem lehet kizárni, ahogy arra korábban is volt példa.

Természetesen az indikátorok magas állása miatt bármikor indulhat negatív korrekció, egyelőre azonban ennek nincsenek egyéb jelei a grafikonon.

A Mol árfolyammozgása továbbra is izgalmas lehet, a múlt héten a meghatározó 3350 forintos szint fölé került az árfolyam, azonban a pénteki kereskedésben elbizonytalanodott, és visszasüllyedt. Szignifikáns visszaesés esetén hamarosan ismét a 3270–3300 forintos támaszzónát tesztelheti a jegyzés, ahol a harminc- és az ötvennapos mozgóátlag, ráadásul egy hosszú távú emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala is húzódik.

A teljes cikk a hétfői Világgazdaságban olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.