BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Péntek reggel szinte befagyott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,77 pontos emelkedéssel, 41 416,68 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,77 pontos emelkedéssel, 41 416,68 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárja szerint a jó nemzetközi hangulatnak megfelelően a BUX pluszban nyithat.

A vezető részvények közül az OTP árfolyama az elmúlt két nap gyengülését követően pénteken erősödhet.

A Mol csütörtökön az 50 napos mozgóátlaga alatt zárt, amit pénteken korrigálhat. A Magyar Telekom tovább folytathatja oldalazását 470 forint körül.

A Richter az elmúlt napokban relatív erőt mutatott az egyéb magyar blue-chipekhez képest, így pénteken jó eséllyel áttörheti az 5400 forintnál húzódó ellenállási szintet – tette hozzá.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője is pozitív hangulatú kereskedésre számít. A határidős indexek alapján az látszik, hogy az európai piacok pozitív tartományban nyithatnak, ez a magyar tőzsdét is magával ragadhatja.

Példaként említette, hogy az OTP gyengélkedett az elmúlt napokban, a jobb piaci hangulat közepette viszont a nap folyamán erősödhet, emellett Richter is magára talált. A nemzetközi kedvező hangulat miatt a két részvény vezetésével a BUX index is emelkedhet – jegyezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.