BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább emelkedhet az OTP árfolyama

A nagy befektetési bankházaktól érkező, egyre többször a 15 ezres szint fölé emelt célárak további árfolyam-emelkedést vetítenek előre.

Az OTP Bank március elején megjelent, kedvező gyorsjelentése után a társaság részvényeinek árfolyama számottevő emelkedést produkált, újabb és újabb csúcsokat döntve meghaladta a 13 ezres értéket is.

A friss, bankvásárlással kapcsolatos pletykák, valamint az egymás után érkező felminősítések is kedveztek az árfolyam emelkedésének.

Ilyenkor joggal merülnek föl olyan kérdések a befektetőkben, hogy nem túlértékelt-e már a részvény, van-e még tere a további emelkedésnek, érdemes-e beszállni a papírba, s ha igen, milyen árfolyamon.

A jelenlegi áron, P/E-alapon a szektortársakéhoz képest nem tekinthető olcsónak a részvény, de a növekedési kilátások és az eredményesség figyelembevételével nem mondható túlárazottnak sem. A nagy befektetési bankházaktól érkező, egyre többször a 15 ezres szint fölé emelt célárak pedig további árfolyam-emelkedést vetítenek előre.

Ha technikai szemmel nézzük a bankpapírt, elmondható, hogy tavaly novembertől március elejéig a 11–12 ezres sávban oldalazott, majd ebből felfelé tört ki, és jókora emelkedés után újabb és újabb történelmi csúcsokat döntött, ahonnan némi korrekció következett be. Ez érthető is ilyen mértékű emelkedés után. Az árfolyam rövid távon, az RSI-mutató alapján túlvettséget mutat, de a technikai kép továbbra is kedvező. Amíg a 12 ezer forint körüli, meghatározó támasz felett marad az árfolyam, addig nyitva állhat az út a további emelkedés előtt.

Tehát a vétellel érdemes lehet megvárni ezeket a szinteket. Ha megnézzük az európai bankokat, nagyon kevés olyat találunk, mint az OTP, amely nemcsak a hazai piacon, hanem akvizíciókon keresztül is folyamatosan növekszik, egyre több bankpiacra lép be, részvényei P/E-alapon még mindig nem drágák, és az elemzők is kedvelik.

Érdemes megvizsgálni a részvény osztalékát is. A 2018-as év után a várható kifizetés 219 forint részvényenként, ami a jelenlegi árfolyamon számolva 1,7 százalékos osztalékhozam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.