BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meg sem mozdult reggel a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42 826,30 ponton, a keddi záró értékén nyitott szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42 826,30 ponton, a keddi záró értékén nyitott szerdán.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az amerikai piacok mérsékelt emelkedéssel zártak, az ázsiai tőzsdék is enyhe erősödést mutatnak az elemzői várakozásokat felülmúló legfrissebb kínai makrogazdasági adatok hatására. Ezért a szakértő az európai nyitásban is emelkedésre számít, úgy vélte, hogy egyértelmű iránymutatás ugyanakkor nem rajzolódik ki.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint alulteljesíthető maradhat a magyar részvénypiac. A keddi kereskedésben az európai részvényindexek erősödésére ellenére nem emelkedett a BUX index, az OTP negatív korrekciója miatt.

Az elemző kiemelte, hogy a vezető részvények közül csak a Richter technikai képe pozitív. Az OTP árfolyama erősebb nyitást követően folytathatja a csökkenést, a következő napokban elérheti a 12 600-12 700 forintos tartományt.

A Mol jegyzése szintén 3200-3250 forintos támasz-zónához közelíthet, a Richter grafikonján 5700 forint közelében fontos ellenállási szint látható, ahol elakadhat az emelkedés, de a későbbiekben folytatódhat a 6000 forintos szint irányába. A Magyar Telekomnál nincs érdemi változás, az árfolyam a 460-475 forintos sávban oldalaz – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.