BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BUX

A hétfői záró értékéhez képest 0,11 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,53 pontos emelkedéssel, 40 584,38 ponton nyitott kedden. Bosnyák Zsolt szerint a keddi nyitáskor a nemzetközi piacok fellélegezhetnek, a magyar tőzsde azonban folytathatja az esést.

Fotó: VG

A szakértő kommentárjában kifejtette: az OTP hétfői gyengülése miatt eltűnt a gyorsjelentés megjelenését követő pozitív árfolyamreakció, a papír ismét az 50 napos mozgóátlag alatt zárt; a 12 400 forintos támasz „letörése” esetén 12 000 forintnál lehet a következő megálló. A Molt egyelőre tartja a 200 napos mozgóátlaga.

A Magyar Telekomról kedden leesik a 25 forintos osztalékszelvény, és az elemző szerint nem kizárt, hogy 25 forintnál nagyobbat fog esni a részvény árfolyama. A hétfőn is sokat gyengülő Richter kezd túladottá válni, a következő jelentős támasz 5000 forintnál található, de nem kizárt egy visszapattanás sem – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.