BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámzó lehet a Richter kereskedése

A gyorsjelen­tés óta több mint 11 százalékkal esett a Richter-papírok árfolyama. Mivel kérdéses a gyártási kapacitás kihasználtsága, emelkedhet a részvény volatilitása.

A gyógyszer-szerializációs kötelezettségek bizonyára még a második és harmadik negyedévben is okozhatnak fejfájást és bevételkiesést a Richternek – vélik elemzők. Egyikük épp ezzel indokolta, hogy a következő 12 hónapban emelkedhet a Richter-részvények volatilitása.

A Raiffeisen elemzői szerint jó hír jöhet május végén a Vraylar-indikáció kiterjesztésével kapcsolatban
Fotó: Richter

A Raiffeisen eddig 6200 forintos 12 havi célár mellett vételre ajánlotta a Richter-papírokat, tegnaptól viszont már csupán tartás van érvényben, az új célszint 5700 forint. Oleg Galbur, a Raiffeisen szektorelemzője a Világgazdaságnak azt mondta, hogy a generikus Richter-termékek gyártásával kapcsolatos bizonytalanság miatt a részvény bétáját az eddigi 0,9-es értékről 1-re emelte, ez volt a legfőbb kiváltó oka a célárcsökkentésnek. A béta érték változtatása annyit jelent, hogy a Raiffeisen eddig a Richter-papírok árfolyamkilengését alacsonyabb mértékűnek vélte a magyar piac átlagához képest, most viszont megegyező volatilitásra számít.

A Raiffeisen kiemelte, hogy a szerializációs kötelezettségek miatt (a generikus gyógyszerek csomagolását egyedi azonosítóval kell ellátni a FÁK- és a kelet-közép-európai országokban) a Richter az első negyedévben nem tudta száz százalékban kihasználni a gyártási kapacitásait, emiatt mintegy 20-30 millió euró esett ki a negyedéves 383 millió eurós értékesítésből.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.