BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális plusz a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,76 pontos emelkedéssel, 42 527,87 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,76 pontos emelkedéssel, 42 527,87 ponton nyitott csütörtökön. A keddi záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta, hogy az elmúlt napokban a BÉT-en tapasztalt negatív korrekció miatt csütörtökön a BUX-index esetében és a vezető részvényeknél is emelkedésre számít.

Az elemző szerint az OTP és a Richter erősödése húzhatja a BUX-ot, míg a Mol-nál a pénteken érkező negyedéves jelentése miatt inkább kivárásra számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, a magyar részvénypiacon folytatódhat a negatív korrekció, amely a múlt héten indult.

Fotó: Földi D. Attila

A vezető részvényekről megjegyezte, a Mol árfolyamában a 3250 forintos szint jelenthet támaszt a következő napokban, csütörtökön azonban kivárhatnak a befektetők a pénteken megjelenő negyedéves jelentés előtt.

Az OTP-nél a 12 600 forintos szint jelenthet nagyobb megállót a részvények árfolyamának csökkenésében.

A Richter jegyzése kedden jelentős mértékben erősödött, de a korábbi emelkedő trendjét letörte, így Varga Zoltán szerint az 5600 forintos támaszra lesz érdemes figyelni. A Magyar Telekom technikai képe továbbra is negatív, így az elemző csökkenést vár a távközlési vállalat árfolyamától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.