BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimálisan gyengült a BUX

A gyengülés mértéke elhanyagolható.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,45 pontos csökkenéssel, 41 346,88 ponton nyitott csütörtökön.

A szerdai záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

A tőzsde nyitása előtt Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy negatív tartományban indulhat a kereskedés a BÉT-en, a gyenge kezdés hátterében az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háborús félelmek állnak, amelyek kihatással vannak a nemzetközi piacokra, így a magyarra is. A nap folyamán aztán a BUX-index tovább gyengülhet az elemző szerint. Hozzátette, a magyar piacon a befektetők a péntek hajnalban érkező OTP gyorsjelentést várják.

Bosnyák Zsolt, az Equilor részvényelemzője a vezető részvényekről megjegyezte, az OTP-nek nem sikerült visszakapaszkodnia az 50 napos mozgóátlaga fölé, amely negatív jel. Pénteken közli a vállalat az első negyedéves gyorsjelentését, amely ha rosszul alakul, a részvények árfolyama akár 12 000 forintig is eshet.

  • A Mol-t egyelőre fogja a 200 napos mozgóátlaga, de érdemi felpattanást szerdán sem sikerült produkálnia.
  • A Telekom szerdán piaczárás után publikálta a gyorsjelentését, amely kicsit rosszabb lett a vártnál, így tesztelésre kerülhet a 451 forintos részvény árfolyam.
  • A Richter a 30 napos mozgóátlaga fölött tudott maradni, sőt meg is pattant róla szerdán, ami pozitív jel. A pénteki gyorsjelentésig a gyógyszerpapír relatív ereje fennmaradhat.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.