BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stagnáló üzemmódba állt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexének árfolyama a pénteki záró értékéhez képest nem változott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 022,62 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest nem változott.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy mérsékelt optimizmus jellemzi most az európai részvénypiacokat, ennek hatása a nap folyamán a BÉT-re is kihathat, ezért a BUX-index enyhe emelkedésére számít. Kiemelte,

kedden súlyozzák át a fejlődő piaci indexet, az MSCI indexet, amely az elemző szerint leginkább a Mol és az OTP délutáni kereskedését befolyásolhatja, előbbihez vevők, utóbbihoz pedig eladók érkezhetnek.

Nagy-Britanniában bank szünnap, az Amerikai Egyesült Államokban pedig nemzeti ünnep miatt nem nyitnak ki a tőzsdék.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Bosnyák Zsolt, az Equilor részvényelemzőjének kommentárja szerint kisebb pluszba nyithat a magyar piac. Hozzátette, hogy bár az OTP technikai képe nem néz ki jól, a kedvező nemzetközi hangulat hatására a hétfő reggeli kereskedésben pozitívan nyithat a bankpapír. A Molnál megjegyezte, ha a részvények árfolyama szignifikáns forgalommal át tudná törni a 3250 forintos szintet, akkor akár új lokális csúcs felé is törhetne az árfolyam. Az elemző szerint a Magyar Telekomnál a 435 forintos szint jelenthet támaszt. A Richternél maradhattak még eladók a partvonalon, így jó eséllyel eleshet az 5000 forintos támasz.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,90 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 40 022,62 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 6,8 milliárd forint volt.

  • A Mol 28 forinttal, 0,88 százalékkal 3210 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,64 százalékkal 11 960 forintra csökkent, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,97 százalékkal 410 forintra esett, forgalma 235,1 millió forint volt.
  • A Richter-papírok 80 forinttal, 1,58 százalékkal 4990 forintra gyengültek, forgalmuk 766,2 millió forintot ért el.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.