BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BUX

A BUX 31,02 pontos emelkedéssel nyitott, az elemzők várakozásainak megfelelően.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,02 pontos emelkedéssel, 41 031,06 ponton nyitott pénteken.

A csütörtöki záró értékéhez képest 0,08 százalékkal erősödött.

Elemzői várakozások nyitás előtt

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az amerikai piacok csütörtökön pozitív tartományban zártak, az ázsiai kereskedés pozitív képet és a nyitásban az európai határidős indexek is mérsékelt erősödést mutatnak, így a magyar tőzsdén is enyhe emelkedésre számít.

Török Lajos Dániel, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint is emelkedéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en, amelyet a pozitív nemzetközi hangulat támogathat.

A vezető részvények közül elsősorban az OTP mozgása lehet izgalmas, amennyiben sikerül áttörni a 12 400 forintos szintet további emelkedhet, és a 12 800 forintos szintet célozhatja meg a bankpapír árfolyama. A Molnál a 3250 forintos, míg a Richternél az 5100 forintos támaszra érdemes figyelni, ezek állíthatják meg az elmúlt napokban tapasztalt negatív korrekciót. A Magyar Telekom egyelőre nem mutat fordulós jeleket, folytatódhat a „lecsorgás” árfolyamában – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.