BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keresi a megfelelő irányt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe emelkedett a reggeli nyitáskor, de ez még bőven változhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,82 pontos emelkedéssel, 41 074,44 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest enyhén erősödött.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a magyar tőzsde mozgását a nemzetközi hangulat határozza meg. A befektetők csütörtökön elsősorban az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésére figyelnek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint iránykeresés várható a BÉT-en a délelőtti órákban,

miután szerdán mérsékelt csökkenéssel zárt a BUX. A vezető részvényekről megjegyezte, az OTP fontos ellenállási szinthez ért, amennyiben a részvények árfolyama át tudná törni a 12 400 forintos szintet, akkor viszonylag nagyobb tér nyílhat meg az emelkedés előtt, és a 12 800 forintos szintet célozhatja meg az árfolyam. A Mol emelkedése megakadt 3350 forint közelében, de némi korrekció után folytatódhat a pozitív irányú mozgás a következő napokban.

Fotó: Shutterstock

A Richter árfolyama az 5100 forintos támaszon zárt, amennyiben csütörtökön is meg tud maradni felette, akkor ismét emelkedő hullám indulhat a gyógyszergyártó árfolyamában. Az elemző szerint a Magyar Telekom piacán a 415 forintos szintre érdemes figyelni, amely fontos támaszt jelent.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83,40 pontos, 0,20 százalékos csökkenéssel, 41 073,62 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7,5 milliárd forint volt.

  • A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,26 százalékkal 3296 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények 110 forinttal, 0,90 százalékkal 12 370 forintra erősödtek, forgalmuk 3 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,83 százalékkal 418 forintra esett, forgalma 128,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok 30 forinttal, 0,58 százalékkal 5100 forintra gyengültek, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.