BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszból rajtolnak az európai börzék

A várakozásokkal összhangban csökkenéssel nyitottak kedden a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek.

  • A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,47 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index 0,45 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,40 százalékos mínuszban indította a kereskedést.
  • Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,43 százalékkal esett a nyitásban.

    Az eurót 1,1401 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd délelőtt kilenc órakor, 0,04 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

    Fotó: Shutterstock

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken a globális kereslet bizonytalanságai miatt. A szeptemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,47 százalékos mínuszban, 63,88 dolláron, az augusztusi szállítású WTI pedig 0,22 százalékos veszteségben, 57,77 dolláron forgott kilenc órakor.

    A New York-i árupiacon az augusztusi szállítású arany unciánkénti ára 1,05 százalékos pluszban, 1433,05 dolláron állt kilenc órakor, de korábban 1442,15 dolláron, több mint hatéves csúcson is járt.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.