BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge napot fogtak ki az európai börzék

Halvány kezdés után túlnyomó többségében indexcsökkenéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe pluszban zárt.

Veszteségesen zártak a főbb tőzsdék Európában, a milánói kivételével. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,18 és 0,14 százalék csökkenést mutattak az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,11 százalékkal állt alacsonyabban.

  • Londonban a még nem hivatalos záróadatok alapján 0,01 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX index 0,47 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 index 0,08 százalékkal csökkent.
  • Madridban 0,29 százalék veszteséggel fejezte be a szerdai kereskedést a tőzsdeindex,
  • a milánói index viszont 0,71 százalék nyereséggel zárt.
  • A BUX növekedéssel, 40 577,79 ponton zárt szerdán.

    Az árfolyamcsökkenést a távközlési, autóipari, élelmiszeripari és italgyártó cégek vezették szerdán Európában.

    A Deutsche Bank részvénye viszont kissé felfelé korrigálta a létszámleépítési és szerkezetátalakítási tervei miatt korábban elszenvedett veszteségeit. A papír 0,6 százalékkal erősödött.

    A legnagyobb, 6 százalékos árfolyamerősödést az AMS félvezető áramkörgyártó vállalat érte el.

    Olaj, arany, deviza

    A világpiaci olajár az amerikai nyersolajkészletek vártnál nagyobb múlt heti csökkenése és a Mexikói-öblöt fenyegető vihar miatt evakuált és leállított olajszigetek okán közel 3 százalékkal emelkedett szerdán. Az Egyesült Államok napi 12 millió hordós olajtermelésének 17 százalékát a Mexikói-öböl adja.

    Az európai piacok zárásakor a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 2,96 százalékkal állt magasabban hordónként 66,06 dolláron, a WTI ára pedig 2,80 százalékkal emelkedett 59,45 dollárra.

    Az eurót 0,41 százalékkal jegyzik erősebben 1,1252 dolláron, az arany ára 0,70 százalékkal unciánként 1410,25 dollárra emelkedett.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.