BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó napja volt a főbb európai börzéknek

Nem csak a vezető nyugat-európai tőzsdék, de a BUX is pluszban zárt.

Emelkedéssel zártak a főbb európai piacok:

  • A londoni FTSE100 index 0,56 százalékos,
  • a frankfurti DAX-30 1,64 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,92 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.
  • A BUX emelkedéssel zárt kedden, 41 367,22 ponton fejezte be a napot a börze.

    Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,23 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

    A főbb európai piacokon az előző naphoz hasonlóan kedden is nagyrészt negyedéves vállalati beszámolók mozgatták az árfolyamokat. A befektetők emellett várakozással tekintenek az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki ülésére. Elemzők szerint az EKB csütörtökön lépéseket tehet az euróövezet gazdaságának élénkítésére, nem elképzelhetetlen a kamatcsökkentés sem.

    A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a UBS részvénye volt 2,6 százalékos emelkedéssel, miután a svájci nagybank kilenc éve a legjobb teljesítményt érte el az idei második negyedévben.

    A svájci Logitech technológiai vállalat részvénye csaknem 5 százalékos nyereséggel zárt, miután második negyedéves eredményei felülmúlták az előzetes várakozásokat.

    Ágazati szinten a keddi kereskedésben az autóipar teljesített a legerősebben Európában. A chipgyártók papírjai is kedvezően szerepeltek, részben annak köszönhetően, hogy az osztrák AMS, az Apple egyik beszállítója a várakozásoknál magasabb második negyedéves bevételről számolt be. Az AMS részvénye 8 százalékos plusszal zárta a napot.

    Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,23 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,28 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,06 százalék emelkedést jelzett.

    Olaj, arany, deviza

    Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 29 cent (0,46 százalék) mínusszal, 62,97 dolláron állt.

    Az arany unciánkénti ára 0,56 százalékkal, 8,05 dollárral 1418,85 dollárra csökkent.

    A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1152 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1160 dollár után.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.