BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban indult a nap Európában

Enyhe csökkenéssel nyitottak szerdán a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 2,7 ponttal csökkent a nyitásban. Az eurót 1,1209 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda délelőtt kilenc órakor, 0,03 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

  • A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 6,22 pontos,
  • a frankfurti DAX-index 17,27 pontos,
  • a párizsi CAC-40 pedig 9,29 pontos mínuszban indította a kereskedést.
  • A bitcoin árfolyama is emelkedik. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe – amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja – 12 962,73 dolláron, 1,43 százalékos nyereségben állt kilenc órakor. Az előző 24 órában mért napi maximumát 13 123,92 dolláron, a minimumát pedig 12 127,71 dolláron érte el, több mint 7,5 százalékos a különbség közöttük.

    Fotó: AFP

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul.

    Esett a BUX

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,92 pontos csökkenéssel nyitott szerdán.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.