BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteséges volt Európa

Gyengén kezdték és néhány kivételtől eltekintve veszteséggel is fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,19 és 0,16 százalékkal álltak alacsonyabban az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,43 százalékkal csökkent.

  • Londonban 0,55 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE 100 index,
  • a DAX Frankfurtban 0,84 százalékkal,
  • a CAC 40 Párizsban 0,32 százalékkal zárt gyengébben.
  • Madridban 0,63 százalék volt az indexcsökkenés, Milánóban viszont 0,23 százalék indexemelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a tőzsde.

    A technológiai cégek árfolyamát az SAP papírja húzta le, az ágazati mutató másfél százalékkal gyengült. Az egészségügyi ágazat mutatója egy százalékkal erősödött. Az SAP a vártnál rosszabb negyedéves eredménye láttán több mint öt százalékkal gyengült. A Novartis csaknem 4 százalékkal erősödött felfelé javított éves eredmény-előrejelzésének köszönhetően.

    Erősödött a BUX

    A Budapesti Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe 0,71 százalékos emelkedéssel, 41 282,46 ponton zárt csütörtökön.

     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.