BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirobbanó formában a Mol, megcsúszott az OTP és a forint

A blue chipek vegyesen nyitottak kedd reggel, a forint egy kisebb kilengést követően a gyenge irányba indult meg.

Felemás nyitással indult a kereskedés kedd reggel a Budapesti Értéktőzsdén: a BUX 0,02 százalékkal 64 840 pontig lépett a gongszót követő percekben, a vezető részvények körében az iránykeresésé volt a főszerep.

LUS_3590
Felemásan nyitott a pesti tőzsde.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az OTP részvényei 0,5 százalékkal 16 900 forintig csúsztak, míg a Richter papírjai 0,05 százalékkal 9550 forintig gyengültek a kereskedés első perceiben, a Mol árfolyam azonban 0,9 százalékkal 2914 forintig, a Magyar Telekom kurzusa pedig 0,13 százalékkal 788 forintig emelkedett.

A forint a KSH reggeli adatközlését megelőzően, mely az ipari teljesítmény 8,7 százalékos csökkenéséről, illetve a 0,2 százalékkal megtorpanó kiskereskedelmi forgalomól számolt be, nagyot erősödött az euróval szemben, a 385,5-ös szintet is megérintette, mielőtt az adatok megjelenését követően visszacsúszott a 387,1-es szintig. 

Az euró-forint árfolyam 5 nap
Nagyot csúszott a forint a KSH adatközlését követően

A dollárral szemben hasonló mozgást figyelhettünk meg: a hazai deviza 358,3-ig menetelt az adatközlést megelőzően, majd fél kilenc után 360-ig csúszott a zöldhasúval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.