BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a rekordszéria a BÉT-en

Az OTP-n kívül az összes hazai blue chip erősödött péntek reggel.

Kedvező előjelekkel indult a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, bár az első percekben ez még nem látszott a BUX teljesítményén, amely nagyjából előző napi -igaz, új történelmi csúcsot jelentő - záróértéke magasságában, 74 927 ponton áll félórával a nyitás után. A Wall Streeten mindhárom vezető index fél százalék körüli emelkedéssel zárt csütörtökön, a jó hangulat pedig az előző napi rali után a hét utolsó tőzsdenapján is feljebb hajtotta az árfolyamokat az ázsiai börzéken is.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A sanghaji és hongkongi tőzsdén közel 3 százalékos volt az emelkedés, de a japán Nikkei is 2,3 százalékkal lőtt ki. Lendületesen startolt el a DAX is. Jól fogadták tehát a piacok világszerte a kínai gazdaság élénkítéséről szóló híreket.

A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom és a Mol erősödéssel rajtolt. A távközlési részvény 0,4 százalékkal, 1052 forintra, míg az olajpapír 0,2 százalékkal, 2680 forintra drágult.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Az eddigi rekordját csütörtökön alaposan megjavító Richter eleinte némileg visszacsúszott, ám gyorsan lendületbe jött, és a kurzusa 0,4 százalékkal 11 170 forintra ugrott. 

Az OTP árfolyama 0,4 százalékkal, 19 065 forintra csökkent.

A forint is lefelé vette az irányt. Az euró már 396,8 forinton áll a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.