BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Micron Booth at 6th CIIE in Shanghai

Szárnyal a Micron árfolyama, nem apad a kereslet az MI-re

Az Nvidia után új éllovasa van a csipralinak. A Micron árfolyama ugyanis a stabil MI-kereslet miatt majdnem rekordszintű emelkedést produkált.

A Micron Technology árfolyama csütörtökön közel 19 százalékkal emelkedett, és ezzel a csiprali élére állt, miután a vállalat erős bevételi előrejelzése jelentős keresletnövekedést jelzett a generatív AI-technológiát működtető hardverek iránt.

Micron Booth at 6th CIIE in Shanghai
Szárnyal a Micron árfolyama, nem fogy a kereslet az AI-ra / Fotó: NurPhoto via AFP

A vállalat, amelynek nagy sávszélességű memóriacsipjeit (HBM) az Nvidia népszerű mesterségesintelligencia- (MI) processzoraiban használják, potenciálisan több mint 19 milliárd dollárral növelheti piaci értékét.

A HBM-csipek iránti erős kereslet segített a Micronnak ellensúlyozni a készletfelhalmozódást más területeken, például a személyi számítógépek piacán 

– mondta Sanjay Mehrotra vezérigazgató a Reutersnek, aki szerint a PC-szolgáltatók korábban a magasabb árakra számítva jelentős memóriacsip-készletet halmoztak fel.

A vállalat az augusztus 29-én véget ért negyedik negyedévben az elmúlt évtized legjobb háromhavi bevételnövekedését produkálta, és a folyó időszakra vonatkozó előrejelzése messze a Wall Street becslései felett alakult.

A Micron eredménye és előrejelzésének köszönhetően

  • az Nvidia, az Intel és a Broadcom részvényei több mint 2 százalékkal emelkedtek;
  • az AMD, a Qualcomm és az Arm Holdings árfolyama több mint 3 százalékkal ugrott meg;
  • a Philadelphiai Csipindex (SOX) pedig több mint 4 százalékkal erősödött.

A Micron profitál a memóriacsipek iránti kereslet széles körű és erős fellendüléséből, amit a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kereslet is támogat 

– írták a Morningstar elemzői jegyzetükben.

A HBM-csipek erős árazása várhatóan segít a vállalat bruttó árrésén, amelyet korábban a gyártási kapacitás drága felfuttatása nyomott.

Rekordmagasra repítette az AI-őrület a Micront

A régóta küszködő csipgyártóra új nap virrad. Az Nvidia történelmi árfolyam-növekedése a Micront is magával rántotta.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.