BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem heverte ki az amerikai inflációs adatot a forint

Annak ellenére, hogy kedden erősödni tudott a forint, a délután kiadott amerikai inflációs adat hatására gyengülni kezdett a magyar deviza. Ezt a sokkot szerda reggelre sem tudta kiheverni. Az eurót reggel hét órakor 387,20 forinton jegyezték a kedd esti 387,16 forint után.

Alig változott, kissé gyengült a forint árfolyama szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Stack,Of,Hungarian,Banknotes,Money,(forints),20000,Forint,Banknotes,Ferenc
Stack of Hungarian banknotes money (forints) 20000 forint banknotes
Fotó: Shutterstock

Az eurót reggel hét órakor 387,20 forinton jegyezték a kedd esti 387,16 forint után, 

a dollár jegyzése 361,27 forintra ment fel 361,18 forintról, a svájci franké pedig 407,77 forintra 407,52-ről.

Szerda reggeli jegyzésén a forint az euróval és a dollárral szemben gyengébben áll a februári kezdésnél, 0,9 és 1,8 százalékkal, a svájci frank ellenében pedig 0,9 százalékkal erősebben.

Beleadtak a forintba – elromlott a hangulat az inflációs adat láttán

Egész jól indult a napja kedden a magyar devizának, az euró-forint keresztárfolyam 386,5 alatt is járt, majd fél 3-kor jött a hideg zuhany: a várt 2,9 százalék helyett 3,1 százalék lett a januári inflációs ráta az Egyesült Államokban. A magyar deviza árfolyama elszállt, 388 fölé emelkedett az euró-forint.

A többi reakció a szokásos, a magasabb infláció későbbi kamatcsökkentést hozhat, vagyis tovább maradhatnak magasak a dollárbefektetések után fizetendő kamatok, tehát kilőtt a dollár és vele együtt az állampapírhozamok is, a tízéves amerikai kötvény hozama a hírre 4,15-ról 4,3 százalékra lőtt ki. 

A magyar tőzsde egyelőre kitart, de kezd lefordulni az OTP Bank részvényeinek árfolyama.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.