Eladó Sir Tom Moore kapitány háza, az az épület, ahol a brit hadsereg veteránja száz kört sétált az első koronavírus-zárlat alatt, hogy pénzt gyűjtsön a brit egészségügyi szolgálatnak. Végül több mint 37 millió fontot gyűjtött. (Egy font 457,9 forint.)

A brit veterán több tízmillió fontot sétált össze az egészségügyi szolgálatnak / Fotó: Han Yan Xinhua / eyevine

Moore kapitányt világszerte ismertté tette a jótékonykodás. Életének 101. évében, 2021. február 2-án hunyt el. Halálát a koronavírus-fertőzés miatt kialakult Covid–19 okozta.

A Sky News tudósítása szerint 

a „csodálatos, hét hálószobás” ingatlant most árulják 2,25 millió fontért.

Az ingatlanügynökség honlapján látható videón többek között bemutatják a fényképet a lovaggá ütéséről.

„Biztosan felismerik ezt az ikonikus és nagyon híres behajtót mögöttem, mivel ez volt Sor Tom Moore kapitány otthona, ahol száz kört sétált a kertben” – kezdi a bemutatót az ingatlanügynök.

Az eladásra kevesebb mint három hónappal azután kerül sor, hogy a bedfordshire-i Marston Moretaine-ben található ingatlan területén egy engedély nélkül épített fürdőmedence-blokkot lebontottak. Engedélyt ugyanis a Tom kapitány nevét viselő alapítvány épületének megépítésére kaptak, nem fürdőmedence-blokkra.

A fürdővel kapcsolatos fellebbviteli tárgyaláson Scott Stemp, aki Tom kapitány lányát, Hannah Ingram-Moore-t és férjét képviselte, azt mondta, hogy az adománygyűjtő hősről elnevezett alapítványt „be kell zárni”, miután a jótékonysági bizottság vizsgálatot indított a vezetésével kapcsolatos aggályok miatt.

A XVIII. században épült házban négy fürdőszoba és négy fogadószoba is van, 3,5 holdas birtok tartozik hozzá. A hirdetés szerint az érdeklődőknek igazolniuk kell, hogy ki tudják fizetni a vételárat.