Ukrajna olajfinomítókat és katonai repülőteret vett célba az annektált Krímmel határos orosz régióban – közölték tisztviselők, mivel Oroszország azt állította, hogy légvédelmi rendszerei több mint hatvan drónt tartóztattak fel a térségben – írta a The Independent.

ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök /Fotó: Jevhen Maloletka

Az orosz földön végrehajtott csapások kapcsán az ukrán energiaügyi minisztérium azt nyilatkozta, hogy két krasznodari kőolajfinomítót is eltaláltak a drónjaik, míg egy hírszerzési forrás a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy az ugyanabban a régióban található Kuscsevszk katonai repülőteret is célba vették.

Eközben Oroszország rakétákkal lőtt ukrán erőműveket, Dnyipropetrovszk, Lviv és Ivano-Frankivszk központjában és nyugati régióiban talált el helyeket, megrongálta a berendezéseket és megsebesített legalább egy munkást.

Ez akkor történt, amikor Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kijelentette, hogy Washington „siet”, hogy új fegyvereket szállítson Ukrajnának, különösen a Patriot légvédelmi rakétákat és tüzérségi lőszert, miközben véglegesítették az új, 60 milliárd dolláros segélycsomagot Kijevnek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban nyomatékosan kérte az Egyesült Államokat és más szövetségeseit, hogy küldjenek több Patriotot, figyelmeztetve, hogy legalább hét további légvédelmi rendszerre van szükség.