BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kinek jár szolgálati autó a kormányzatban?

A kormányzatban jelenleg 184 főnek van személyes gépkocsihasználatra joga – közölte a parlament honlapján a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Navracsics Tibort az MSZP-s Lamperth Mónika kérdezte, kiknek engedélyezett személyes gépkocsihasználat a kormányzati ciklusban? A tárcavezető válaszából kiderül: 83 helyettes államtitkár, 10 miniszteri kabinetet vezető kabinetfőnök, 18 miniszteri biztos, 1 miniszterelnöki biztos, 7 kormányhivatal vezető-helyettes és 44 központi hivatalvezető, és 21 kormánymegbízottnak van erre joga. A kormányrendelet szerint a minisztert, az államtitkárt, a közigazgatási államtitkárt és a kormánybiztost is személyes gépkocsihasználat illeti meg, de számukra sofőrt is kell biztosítani.

A kormányzatban áprilisban 90 főnek járt gépkocsi után térítésmentes futásteljesítmény, összesen 494 200 kilométer havonta. Az adóhatóság alapján az elszámolható benzinköltség 427 forint literenként. Száz kilométerenkénti nyolcliteres fogyasztással számolva ez akár 16 millió 881 ezer forint költséget is jelenthet havonta, évente pedig 202,5 millió forintot. A legkevesebb térítésmentes kilométer mennyisége 2000, a legtöbb 15 ezer kilométer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.