BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tárgyal a Kúria - A Fidesz a devizahitelesek oldalán áll

A Fidesz a devizahitelesek oldalán áll - jelentette ki a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azzal összefüggésben, hogy kedden devizahitelekkel kapcsolatos felülvizsgálati tárgyalást tartanak a Kúrián.

Zsigó Róbert azt mondta, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok miatt ma alig van olyan család, amelyet ne sújtana a devizakölcsönök csapdája. A bajba jutott devizahitelesek a legfőbb bizonyítékai annak, hová vezet egy olyan szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitika, amely nem az emberek, hanem a bankok oldalán áll - fogalmazott.

A devizahitelek elszabadulása a Gyurcsány-Bajnai-kormányok időszakára tehető, 2002 után ugyanis az akkori kabinetek eltörölték az első Orbán-kormány otthonteremtést segítő intézkedéseit - tette hozzá a Fidesz szóvivője, aki szerint felettébb cinikus, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon volt miniszterelnök országjáró körútjának egyik állomásán - mint idézte - a devizahiteleseket nevezte felelősnek a kialakult helyzetért.

Zsigó Róbert összegzése szerint 2002 és 2010 között ugyanazok sodorták veszélybe a magyar családokat, akik ma újra "alkudozási folyamatba kezdtek" arról, hogyan tudnák visszahozni veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukat.

A Kúria kedden egy lakossági devizahitel-szerződés semmisségének megállapítása iránt indított perben hoz várhatóan döntést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.