BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még most is sújtja a BP-t a Mexikói-öbölben történt olajszennyezés

A brit BP Plc. olajipari konszern adózott eredménye 79 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest, részben a Mexikói-öbölben történt olajszennyezéssel kapcsolatos kártérítések miatt.

A negyedéves profit 1,62 milliárd dollárra esett a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 7,69 milliárd dollárról. Az olajszennyezés miatt a brit cégnek 3,85 milliárd dollár kártérítést kellett kifizetnie a negyedévben.

Az olajkatasztrófa óta a BP 37,8 milliárd dollárnyi vagyont adott el, aminek a döntő részét kompenzációra és bírságokra fizette ki.

A Deepwater Horizon nevű kitermelő toronynál 2010. április 20-án történt robbanás következtében 4,9 millió hordónyi olaj jutott a Mexikói-öböl vízébe. Az Egyesült Államok legsúlyosabb környezetszennyezésének forrását, a sérült mélytengeri olajkutat 5 hónappal később, szeptember második felében sikerült csak véglegesen lezárni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.