BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új Ford Focus – Fotók!

A Ford bemutatta a Focus 2012-es modelljét, amely a vállalat első, valóban globális autója lesz. Az új Focust az egész világon szinte teljesen megegyező verzióban értékesítik.

A Focus korábbi generációit a vállalat más-más változatban forgalmazta az értékesítés helyétől függően. A 2012-es Ford Focus azonban szinte teljesen ugyanolyan formában kerül a kereskedőkhöz Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában – tudósít az AP.

A Ford az egységes gyártással a költségek csökkentését szeretné elérni, a modell árát később közli a cég. A detroiti autószalonon bemutatkozó négy- és ötajtós Focust hatsebességes automata váltóval és kétliteres, négyhengeres motorral szerelik.

A fogyasztás egyelőre nem ismert, de a Ford ígérete szerint jelentősen javít majd a jelenleg Észak-Amerikában kapható modell paramétereivel. Belső méretei nagyobbak lesznek a régi Focusnál és a gyártó azt állítja, kategóriájánál, sőt még a nagyobb Honda Accordnál is csöndesebb lesz.

A 2012-es modellt az Európában forgalmazott verzió felfüggesztési rendszerét kapja, amely a szakértők szerint jobb kormányozhatóságot biztosít, mint az amerikai. A Ford vezető mérnöke szerint jelentősen javul majd az autó kontrollálhatósága anélkül, hogy romlanának a menettulajdonságai. Jim Hughes "nagyon, nagyon kényelmes" autót ígért a ma kezdődő autószalonon.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.