Mégsem vezeti be az azonnali kártyás átutalások esetében alkalmazandó új, 0,2 eurós minimumdíjat a Revolut, az online bank erről e-mailben értesítette a felhasználókat.

Stone,/,Uk,-,July,8,2020:,New,Redesigned,Revolut
A Revolut eltörli az azonnali kártyás átutalások esetében alkalmazandó új, 0,2 eurós minimumdíjat / Fotó: Shutterstock

A társaság február 26-án küldött e‑mailben tájékoztatott róla, hogy 2024. április 27-én az azonnali kártyás átutalások esetében alkalmazott díjai közül többet is módosít. 

A Revolut eredetileg azt tervezte, hogy április 27-től – vagyis most szombattól – kezdve az azonnali kártyás átutalások esetében 0,20 eurós (vagy ezzel egyenértékű összeg, az átutalás pénznemében kifejezve) minimumdíjat vezet be. Bizonyos esetekben ezt számították volna fel a 0,7 százalékos változó díj helyett. A változó vagy minimumdíj közül mindig csak az egyiket vonták volna le, attól függően, hogy melyik értéke a magasabb.

A szóban forgó 0,20 eurós minimumdíjat mégsem vezeti be a pénzügyi szolgáltató. A SEPA‑régión belüli országokba küldött átutalások díja ezután is 0,7 százalék marad, minimumdíj tehát nem lesz, mint ahogy most sincs.

Az összes többi változás a korábban közöltek szerint lép majd életbe. Az azonnali kártyás átutalással a felhasználók Revolut-számlájukról közvetlenül küldhetnek pénzt egy nem Revolut-ügyfél Visa vagy Mastercard betéti kártyájára 16 számjegyű kártyaszám használatával.