Magyar gazdaság

Kiderült, mikor nyit Magyarország legújabb Hilton-szállodája

A Hilton Garden Inn Debrecen City Center 4 csillag superior kategóriában összesen 101 szobát kínál majd. Szolgáltatási körét egy 45-50 férőhelyes „all day dining" étterem, a 35-40 fő kapacitású sky bar és a 30-35 fő számára berendezett tetőterasz alkotja, a fitnesszrészleg, a gyereksarok és a 8-10 fős tárgyaló mellett. A cívisváros alpolgármestere szerint már nem kell sokat várni, júliusban megnyílik a vidék első Hiltonja Magyarországon.

Debrecen turizmusa szempontjából remek hír, hogy a Hilton júliusban nyitja meg első szállodáját a Darabos utcán, a város szívében – számolt be róla a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál, a Haon.hu Széles Diána alpolgármester Facebook-bejegyzése alapján. 

Hilton
A Hilton Garden Inn Debrecen City Center 4 csillag superior kategóriában összesen 101 szobát kínál majd / Fotó: Facebook/Széles Diána

Hilton Debrecenben: 4 csillag, superior kategória, 101 szoba, sky bar

Cikkében a turizmus.com rámutat: a Hilton Garden Inn Debrecen City Center 4 csillag superior kategóriában összesen 101 szobát kínál majd. Szolgáltatási körét 

  • egy 45-50 férőhelyes „all day dining” étterem, 
  • a 35-40 fő kapacitású sky bar és 
  • a 30-35 fő számára berendezett tetőterasz alkotja, 
  • a fitneszrészleg, 
  • a gyereksarok és 
  • a 8-10 fős tárgyaló mellett.

A turisztikai portál szerint a tervezett piaci pozicionálás a Hiltonban munkanapokon a corporate egyéni vendégekre (a BMW és a német prémiumgyártót kiszolgáló autóipari cégekre, valamint a debreceni piacon korábban is meglévő vállalatokra) épül, a hétvégeken pedig a szabadidős egyéni látogatókra, illetve – a szálloda kapacitásának megfelelően – kisebb csoportokra fókuszál az értékesítés.

A debreceni Hilton Garden Inn LEED (zöldépület) minősítéssel rendelkezik majd. A minősítési folyamat biztosítja a fenntartható fejlődést, hozzájárul az energia-, a vízfogyasztás, valamint a károsanyag-kibocsátások csökkentéséhez. A Haon tavaly még arról írt, hogy a projekt értéke (a teljes összeghez képest) minimálisan nőtt, nettó 5 milliárd 554 millió 493 ezer forintról 5 milliárd 588 millió 354 ezer forintra a pótmunkák miatt. 

 

debrecen nyitás Hilton
Kapcsolódó cikkek