Medveczky Ilona váratlanul úgy döntött, eladja a luxusvilláját: másfél milliárd forintért árulja a nyolcszáz négyzetméteres ingatlant. A mártonhegyi luxusapartman hirdetése az Otthon Centrum oldalára került fel, amelyből kiderül, hogy az 1744 négyzetméteres telek adottságai tökéletesek, a házból elláthatunk Váctól egészen Százhalombattáig. A hirdetés még kiemeli, hogy az épület Gróf Károlyi tulajdona volt számolt be a Blikk.

20230504 Budapest
Medveczky Ilona táncművész 
fotó: Szabolcs László (SZL)
MW Bulvár20230504 BudapestMedveczky Ilona táncművész fotó: Szabolcs László (SZL)MW Bulvár
Fotó: Szabolcs László / Mediaworks

 

Frissítés: a cikk megjelenése közben a hirdetést inaktiválta az ingatlanközvetítő oldal, és a hirdetéshez kapcsoló videó is elérhetetlenné vált. Kerestük az Otthon Centrum sajtóosztályát, ahogy választ kapunk, beszámolunk róla.

 

A művésznőben már korábban is felmerült a villa eladásának gondolata, amikor is a Ripost felkért egy ingatlanszakértőt, aki végül nem mondott konkrét összeget, viszont kiemelte, hogy 

az épület történelmi háttere miatt az értékét nem lehet összehasonlítani a környék többi eladó ingatlanjával, „annyit ér, amennyit adnak érte”.

A művésznő egy korábbi nyilatkozatából kiderül, hogy már korábban, 

a kilencvenes évek közepén is tettek árajánlatot a házra, akkor 270 millió forintért vették volna meg tőle. Az elmúlt közel harminc év inflációját figyelembe véve ez az összeg ma mintegy 1,8 milliárd forintnak felel meg, tehát az ár nem túlzás, ha már egyszer volt hasonló külsős ajánlat.

A luxusingatlanok piacán egyébként kivételesnek tekinthető, ha nyilvánosságra hozzák a hirdetett ház vagy lakás tulajdonosát, ugyanis a hirdetők általában celebek vagy ismerten gazdag személyek. A Világgazdaság egy korábbi cikkében írt arról, hogy milyen hatással lehet egy ingatlan értékére, ha sztárok árulják. Ha egy celeb személye nincs is rögtön kézzelfogható hatással az árra, a fokozott érdeklődés könnyen egymást feltornászó árajánlatokat eredményezhet. A szakértők is azon a véleményen vannak, hogy 

egy ingatlan ára nem függ a tulajdonos személyétől, de a hírérték kihatással lehet a végső ajánlatra. Ugyanígy függhet az ár a berendezettségtől és az előző tulajdonos ízlésétől, így ha egy közismert modell hirdeti lakását, akkor a vevők könnyen következtethetnek egy modern kialakítású otthonra.

Medveczky Ilona nem is tudta volna titkolni eddigi otthonát, hiszen már közel ötven éve él a mártonhegyi villában, az ingatlan árát pedig előbb fogja befolyásolni a szakértő által is említett történelmi érték, mint a művésznő személye.