BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezrek halnak meg magányosan Japánban

Az év első három hónapjában 21 716 ember hunyt el magára hagyatottan.

Japánban évente 68 ezer idős ember hal meg magányosan – közölte a japán rendőrség (National Police Agency) az első negyedévi elhalálozások elemzése alapján.

This picture taken on March 5, 2018 shows an abandoned house inside the exclusion zone of Futaba town, Fukushima prefecture, as Japan prepares to mark the 7th anniversary of the devastating 2011 earthquake and tsunami that triggered the Fukushima nuclear disaster. The nuclear accident, following a tsunami and earthquake on March 11, 2011, drove more than 160,000 people from their homes, some by evacuation order and others by choice. Some have since returned but many stayed away, creating a new life elsewhere amid lingering concerns about radiation. (Photo by Behrouz MEHRI / AFP)
Fotó: AFP

A rendőrségi adatok szerint 2024 első három hónapjában 21 716 ember hunyt el magára hagyatottan Japán elöregedett társadalmában, közülük 17 034-en – 80 százaléknyian – 65 év felettiek. Az adatokat kivetítve jutottak arra a következtetésre, hogy éves szinten mintegy 68 ezer ember távozhat az élők sorából anélkül, hogy azt bárki valós időben észrevenné.

Magányos halálesetként Japánban azokat az elhalálozásokat kezelik, amikor úgy hal meg valaki, hogy bárki tanúja lenne a halálának, és csak egy bizonyos idő elteltével találják meg a holttestet. A rendőrség azért kezdte meg az ilyen adatok gyűjtését, hogy a kormány valamiképpen kezelni tudja a magányos elhalálozások, a társadalmi elszigeteltség, a magányosság problémáját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.