Közélet

Lelőné az orosz rakétákat a NATO

Miután orosz rakéta sértette meg a lengyel légteret, az észak-atlanti szövetség már azelőtt leszedné a rakétákat, mielőtt azok elérnék a területét.

A NATO területét megközelítő orosz rakéták lelövésén gondolkozik az észak-atlanti szövetség – árulta el Andrzej Shejna lengyel hadügyminiszter-helyettes egy lengyel rádió adásában.

Fotó: AFP

A politikus azt követően beszélt erről, hogy a múlt héten egy orosz cirkálórakéta megsértette Lengyelország légterét . Shejna szerint ugyanakkor csak azokat a rakétákat lőnék le, melyek már nagyon közel kerültek a területéhez, és ehhez az ukránok beleegyezését is kérnék – derül ki az ukrán Pravda tudósításából.

Shejna felidézte a múlt heti légtérsértő incidenst is, mely szerinte a lengyel fegyveres erők éberségét tesztelte, ugyanakkor hozzátette, hogy 

Oroszország nem akart provokálni, hiszen azzal tisztában volt, hogy ha a rakéta mélyebben hatol be a lengyel légtérbe, akkor azt lelőtték volna.

Ugyanakkor ha a NATO tényleg meglépi a lengyel miniszterhelyettes által vázoltakat, úgy az orosz rakéták és az észak-atlanti szövetség fegyverei közvetlenül is szembekerülnek egymással.

 

Andrzej Shejna rakéta háború lengyel
Kapcsolódó cikkek