BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rájár a rúd a MÁV-ra: az egyik Keletibe érkező vonat elgázolt egy embert a fővárostól 60 kilométerre

A Szolnokról a Keleti pályaudvar felé elindult délutáni vonat a Farmos megállóhely közelében lévő vasúti átjárónál elgázolt egy embert a működő fénysorompónál. Az elmúlt egy hét mérlege a MÁV-nál szőrnyű: a nagy sajtónyilvánosságot kapott kisikló vonat esete mellett több gázolás és ütközés is történt az elmúlt napokban.

Gázolás miatt 15–30  perces késésekre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő vonatokra lehet számítani a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon tudatta a MÁV-csoport a honlapján.

a20231128_vasut_atjaro_jelzolampa_balesetek_fg_fmh (5)
A vasúti átjárónál a fénysorompó a balesetkor jól működött / Fotó: Fehér Gábor

A tájékoztatás szerint a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 15 óra 7 perckor elindult Z60-as vonat a Farmos megállóhely közelében lévő vasúti átjárónál elgázolt egy embert. A fénysorompó a balesetkor jól működött.

A helyszínelés ideje alatt, várhatóan estig csak egy vágányon haladnak a vonatok Tápiószele és Nagykáta között.

Az elmúlt egy hét borzalmasan alakult a MÁV-nak, a történet azzal kezdődött, hogy múlt vasárnap Budapesten a Keletinél kisiklott egy vonat, 

ami miatt megbénult a pályaudvar forgalma. A balesethez képest másfél napon múlva sikerült újraindítani a forgalmat a helyszínen. 

Rögtön másnap több gázolás is történt: a Kassáról Hatvanba tartó vonat elütött két embert, ezt követően a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó járattal történt hasonló szerencsétlenség.

Nem sokkal később újabb durva baleset következett be, az egyik InterCity tehergépjárművel ütközött, amelynek a vezetője meghalt a baleset következtében, majd szintén a hét folyamán a vonat Abonynál gázolt el egy embert.

A szerencsétlenségeket közepette megszólalt Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki a Keletiben történtek miatt az egész országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatot rendelt el.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.