BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A katonai költségvetésről is folyt magyar-amerikai tárgyalás

Az afganisztáni magyar szerepvállalást és a kétoldalú védelmi együttműködést méltatta az amerikai védelmi minisztérium Hende Csaba honvédelmi miniszter múlt hét végi washingtoni látogatásáról kedden kiadott tájékoztatójában.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a Pentagonban folytatott megbeszélésen az amerikai tárcát vezető Leon Panetta "mély elismerését fejezte ki" Magyarország régóta tartó afganisztáni szerepvállalásáért a nemzetközi biztonsági erő (ISAF) keretében. Kiemelte a magyar csapatok hozzájárulását az északi parancsnokság tevékenységéhez, valamint azt, hogy Magyarország ősztől ismét a kabuli repülőtér védelmének vezetését tervezi.

Megemlítette az amerikai összefoglaló, hogy a két miniszter a katonai költségvetés kérdéseiről is tárgyalt, továbbá Magyarország balkáni koalíciós hozzájárulásáról és a szíriai politikai helyzetről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.