BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kelet-európai bankok már jobban átvészelnék a "Grexitet"

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép- és kelet-európai bankrendszerek ma könnyebben átvészelnék a "Grexitet", vagyis Görögország esetleges távozását az euróövezetből, mint az előző görög válság mélypontján.

A City egyik legnagyobb gazdasági-pénzügyi elemzőháza, a Capital Economics közgazdászainak szerdai tanulmánya szerint a görög pénzügyi segélyprogram minapi meghosszabbítása ellenére továbbra is "jó esélye" van annak, hogy Görögország végül távozni kényszerül a valutaunióból, ezért változatlanul a Grexit lehetősége a közép- és kelet-európai bankrendszerek egy fő kockázati forrása.

A ház szerint mindazonáltal "a jó hír az", hogy a felzárkózó európai térség bankrendszerei ma már kisebb mértékben függnek a külső finanszírozástól, mint három-négy éve, amikor a görög eurótagság jövőjével kapcsolatos félelmek először felmerültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.