BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztriának nincs szüksége a francia pénzügyminiszter tanácsára

"Nincs szükségünk kéretlen tanácsokra"- szögezte le Werner Faymann osztrák szövetségi kancellár a francia pénzügyminiszter azon fenyegetőzésével kapcsolatban, hogy Ausztria megkockáztatja, fekete listára kerül, ha nem müködik közre az automatikus információcsere megvalósitásában.

Faymann kijelentette: "Azért nincs szükségünk kivülről jövő kéretlen tanácsokra, mert magunk is tudjuk, hogy az adófizetés megkerülése elleni harc élére fogunk állni. Annyi biztos, hogy megoldást találunk majd a bankszámlákra vonatkozó adatok cseréjére vonatkozóan."

Ugyanakkor Franz Fischler, az Európai Bizottság volt biztosa a Kleine Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozva Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter mellé állt a nagy-britanniai adóparadicsomok kérdésében, amelyekre vonatkozóan szigorúbb szabályok bevezetését követelte. "Ez a 150 százalékos támogatásomat élvezi. Nemzetközileg kell elgondolkodni azon, hogyan lehet e mocsarakat kiszáritani" "A szidalmazás, hogy itt disznóságról van szó" nem oldja meg a problémát - jegyezte meg Fischler.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.