BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az adózó is számonkérhet a lassú, szervezetlen APEH-től

Januárra érheti magát utol az APEH illetékügyekben. Legalábbis ezt ígérték azután, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosa bírálta őket a lassú ügyintézés és a szervezetlenség miatt.

„Az adóhatóság abban az esetben, ha az adózó nem tartja be az adófizetési kötelezettségére vonatkozó eljárási határidőket, akkor ezt számon kéri. Azt gondoljuk, hogy ugyanez a számonkérés jogos lenne fordított irányban is” – mondta Halász Zsolt, az Ombudsmani Hivatal jogi referense.

Tornyosulnak az iratok az Apehnél.

Csaknem 3 éve vették át az illetékhivatal feladatait. Azt mondják, kaotikus állapotokat örököltek, és azóta nem tudják behozni a lemaradást - derül ki az RTL tudósításából.

„Az ombudsmani levél előtt is érzékeltük ezt a problémát, főként a Közép-Magyarországi Régióban. Ezért két hónappal ezelőtt a vidéki igazgatóságokat is bevontuk a munkába. Több tízezer ügyiratot adtunk át hatáskörrel együtt vidékre” – mondta Bakonyi Ágnes, az Apeh szóvivője.

Azt ígérik, januárra helyre áll a rend az illetékügyekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.